Deichman Bjørvika og Rv 3/25 Løten-Elverum | Foto: Thomas Haugersveen / Skanska.

Beste bygg og anlegg i 2020

Deichman Bjørvika er kåret til årets bygg, Rv 3/25 Løten-Elverum årets anlegg og næringsbygget Skipet i Bergen ble årets trebyggeri. Multiconsult har hatt gleden å bidra som rådgiver på alle tre prosjektene.

31. august 2021

Utdelingen av de tre prisene fant sted på Byggedagene som ble avholdt 31. august. Totalt var det nominert tre kandidater til Årets Anlegg og fem kandidater til Årets Bygg.

Bærekraftig riksveg

Rv.3/rv.25-prosjektet er en av de største vegkontraktene i Norge noensinne og det første OPS-prosjektet innen samferdsel på over 10 år. Det ble fra starten satt ambisiøse bærekraftmål i prosjektet hvor Ceequal ble benyttet som verktøy. Multiconsult har vært del av rådgivergruppen, mens Skanska har vært utførende entreprenør og bygget strekningen på vegne av Statens vegvesen. Den 27 km nye riksvegen ble åpnet 30. juli 2020.

– Vi er stolte av å være med på et prosjekt som på alle måter er en suksess når det gjelder samhandling, kostnader, gjennomføring, miljømål, sikkerhet og kvalitet. Det er blitt en flott veistrekning og vi gratulerer alle samarbeidspartnere med denne prisen, sier Tor Arne Melhus, markedssjef for samferdsel.

Multiconsult har hatt ansvaret for all prosjektering for den delen som ligger i Elverum kommune, eller om lag en tredel av hele strekningen. Multiconsult har videre hatt ansvaret for ytre miljø og geoteknikk på hele prosjektet.

Les også: Riksvei 3/25 Løten-Elverum kåret til Årets Anlegg 2020.

Praktbygg

Deichman Bjørvika er på fem etasjer pluss underetasje, har fantastisk utsikt mot Oslo og fjorden, oppleves lyst og luftig, og inngår som en del av nye Bjørvika. Det mest spektakulære ved det nye bygget er en utkraging på 18 meter som svever i lufta uten en underliggende konstruksjon.

I over 10 år har Multiconsult arbeidet med det nye hovedbiblioteket fra skisseprosjekt til ferdig bygg. Multiconsult har sammen med samarbeidspartnere hatt ansvar for mye av prosjekteringen og Kultur- og idrettsbygg Oslo KF er byggherre.

– Deichman Bjørvika er et kjempeflott bygg og vi er stolte over å ha vært med på å utvikle det nye biblioteket. Bygget er med på å definere bybildet, er fremhevet som et eksempelbygg og viser for oss at jobben vi har gjort er verdifull for samfunnet, sier John Erling Strand, direktør for Bygg & Eiendom Oslo.

Les også: Deichman Bjørvika ble Årets Bygg 2020.

Tre på Skipet

Skipet i Bergen har gjennomgående god arkitektonisk kvalitet, høye miljøambisjoner og er godt tilpasset byggene rundt, skriver juryen i en pressemelding om årets trebyggeri. I dette bygget hadde Multiconsult en mindre rolle når det gjaldt rådgiving blant annet innen akustikk. GC Rieber er byggherre.

Les også: Skipet vant årets trebyggeri 2020.