Årets student kapret sommerjobb i Multiconsult

Kim Allgot vant den prestisjefulle kåringen Årets student 2015, som årlig arrangeres av Nova og Universum. Allgot vant i kategorien teknologi, og sivilingeniørstudenten skal i sommer benytte kunnskapen sin hos Multiconsult.

24. juni 2015

Kåringen Årets student har tre kategorier: IT, økonomi og teknologi. I tillegg til Nova og Universum var NITO (IT), Gjensidige (økonomi) og FMC Technologies (teknologi) samarbeidspartnere og sponsorer. Det var i år 200 nominerte, over 40 av dem innenfor kategorien teknologi. Juryen besto av erfarne rekrutterere fra norsk næringsliv som kåret vinnere i hver kategori, med støtte fra Nova.

– Det er veldig stas å vinne en slik pris. Det viser at det ikke bare er finpussede karakterer som er viktig og at en god del kan veies opp ved engasjement ved siden av studiene. Jeg har fått mye positiv oppmerksomhet siden kåringen, sier Allgot.

Allgot har solid erfaring fra styrearbeid, studentengasjement og politikk. Han har blant annet vært leder av Studentutvalget for Tekna, i tillegg til å ha vært leder for Kursgruppen og instituttillitsvalgt ved NTNU. Han studerer i dag ved Energi og Miljø, studieretning Elkraft, ved NTNU.

Relevant sommerjobb i Nepal

Engasjementet og erfaringen ga Allgot flere muligheter for sommerjobb i år. Han fikk tilbud i flere selskaper, men sikret seg til slutt en internasjonal sommerjobb hos rådgiverselskapet Multiconsult.

– Multiconsult skilte seg ut fra konkurrentene ved at jeg gjennom deres sommerprogram «Must Energi» får muligheten til å jobbe i et prosjektteam for en reell kunde ute på site. De har ulike internasjonale programmer innen forskjellige fagfelt hvert år. I år går turen til Nepal, hvor jeg sammen med to andre sommerstudenter skal jobbe med rehabilitering av et lite elvekraftverk.

Trangt nåløye

Juryen til Årets student plukket ut finalister blant 200 nominerte, basert på CV og karakterutskrift. De som kom til finalen måtte ta en evnetest på nett. I tillegg måtte de oppgi tre referanser. Det var ikke mindre interesse for sommerjobben i Multiconsult, med hele 180 søkere til sommerprogrammet «Must Energi».

– Under kåringen Årets student var det spennende å se et så bredt sammensatt finaleheat, hvor ulike studenter tilfører så mye forskjellig kunnskap. I sommerjobben får jeg mulighet til å samarbeide med flere dyktige folk, nettopp med ulik bakgrunn og kunnskap. Det blir lærerikt å sette mye av teorien ut i praksis på prosjektet i Nepal. Det at det var såpass mange søkere gjør meg ydmyk, samtidig som det selvfølgelig motiverer meg til å gjøre en god jobb.