ValleHovin_1390x576

1/2

Ingeborg Skarholt Bølviken og Nils E. Forsén fra Multiconsult

ValleHovin2_1390x576

2/2

Skulpturen "Med skogen i sikte"

Åpning av skulptur på Valle Hovin

Skulpturen "Med skogen i sikte" på Valle Hovin åpnet torsdag 28. mai. Multiconsult har vært ansvarlig for dimensjonering av fundament og hovedkonstruksjon i tre.

1. juni 2015

Torsdag 28. mai deltok Ingeborg Skarholt Bølviken, Nils E. Forsén og Svein Aasen fra Multiconsult på åpningen av en ny skulptur på Valle Hovin i Oslo. Skulpturen bærer navnet «Med skogen i sikte», og er utformet av kunstner Ståle Sørensen og bygget av Risør Båtbyggeri. Multiconsult har vært ansvarlig for dimensjonering av fundament og hovedkonstruksjon i tre.

Skulpturen er utformet som en spiraltrapp i eik, med et utkikksplatå på toppen. Fra utkikksplatået kan man i øst se utover mot Økern og videre mot Østmarka. Dette er noe av grunnen til at skulpturen har fått navnet «Med skogen i sikte». I den andre retningen ser man utover de langstrakte gresslettene på Valle Hovin. Kunstneren selv er stolt over å ha fått oppført kunstverket, og håper at det vil bli en signatur for Valle Hovin.

Spennende og annerledes prosjekt

Selv om prosjektet ikke er så stort, har det vært et spennende prosjekt for Multiconsult. Estetikken har i stor grad vært i fokus og kunstnerens ønsker har vært viktige gjennom hele prosessen.

– Det er gøy å få lov til å jobbe med noe litt utenom det vanlige. En kunstskulptur skiller seg fra de store byggeprosjektene jeg vanligvis jobber med. Dette er med på å understreke mangfoldet av spennene oppdrag vi har her i Multiconsult, forteller Ingeborg Skarholt Bølviken, som har hatt hovedansvaret for dimensjoneringen.