1/2

Kontorbygget ALO er nominert til Betongtavlen | Foto: Klipp og Lim

2/2

Innvendig i kontorbygget ALO | Foto: Klipp og Lim

ALO nominert til Betongtavlen

Kontorbygget ALO i Trondheim er en av fem finalister til Betongtavlen 2023. Multiconsult har stått for prosjektering og over 200 medarbeidere jobber til daglig på Trondheimskontoret som har tilhold i bygget.

17. november 2023
Cato A. Mørk

Betongtavlen er en ærespris som blir tildelt byggverk hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte.

Det nye kontorbygget ALO på Sluppen i Trondheim er ledende innen bærekraft og helse, og det 7. etasjes kontorbygget på vel 15 000m2 sto ferdig våren 2023. R. Kjeldsberg eier bygget og Multiconsult har stått for prosjekteringen, mens Hus arkitekter og Veidekke Entreprenør er andre nøkkelaktører i byggeprosjektet. Betong Øst har levert lavkarbonbetong.

– Vi gratulerer R. Kjeldsberg og kontorbygget ALO med nominasjonen til Betongtavlen 2023. For oss har det vært svært spennende å jobbe med de høye ambisjonene i prosjektet fra start til ferdig bygg. Nå gleder vi oss til kåringen og se om ALO når helt til topps, sier Merete Kvidal, direktør for enhet Midt i Multiconsult.

Juryens begrunnelse for nomineringen av ALO på Sluppen:
Dette kontorbygget i Trondheim imponerte juryen ved å være et svært godt eksempel på innovasjon innen betongbruk og et eksempel til etterfølgelse hva gjelder samarbeid mellom byggherre, arkitekt, RIB, entreprenør og betongleverandør for å oppfylle ambisiøse klimamål. Fleksibilitet og levetidsbetraktninger var viktige for byggherren, og arkitekt og rådgivende ingeniør har prosjektert et moderne og fremtidsrettet kontorbygg med en åpen og luftig atmosfære innvendig.

De øvrige finalistene til Betongtavlen er:

  • Minnevika Jernbanebru i Eidsvoll
  • Villa Bygdøy i Oslo
  • Haukeland holdeplass på Bybanen i Bergen:
  • Nydalsbrua i Trondheim

Les mer: Tekna – Betongtavlen 2023.