Must Arktisk 2019

Birgitte Fagerheim| Fagområde: Miljøgeologi | Kontor: Tromsø

Møte med Multiconsult

Jeg fikk vite om Multiconsults sommerprogram Must Arktisk gjennom nettsiden til Multiconsult, men har siden starten av geologistudiet på UiT-Norges Arktiske Universitet fått informasjon fra tidligere studenter som jobber i Multiconsult. De fortalte om en spennende og variert arbeidshverdag, hvor de fikk bruke den grunnleggende geologien de lærte under studietiden i Tromsø. Jeg leste blant annet om flere miljøgeologer og deres arbeidsoppgaver som fikk meg til å bli veldig interessert i dette fagområdet.

Jeg ble utrolig glad når jeg fikk vite at jeg hadde fått sommerjobb hos Multiconsult, jeg klarte nesten ikke vente på at sommeren skulle starte. Da jeg startet ble jeg tatt veldig godt imot av en imøtekommende og hyggelig gjeng. Arbeidsmiljøet er utrolig godt, og de ansatte hjelper meg med alt jeg lurer på. Jeg har også fått kontorplass, med Norges fineste utsikt (tør jeg å påstå).

Min arbeidshverdag

I sommer har jeg fått se hvordan arbeidshverdagen til en miljøgeolog er. Jeg har vært med på hele prosessen, fra planlegging, felt, lab, klassifisering og til rapport. Jeg har fått være med på en del feltarbeid, både på land med gravemaskin og skovl, og på sjø med Multiconsults egne borefartøy. Jeg har også hatt andre arbeidsoppgaver, blant annet har jeg holdt på med et prosjekt for Kystverket med å legge inn data fra tidligere miljøundersøkelser gjort av
Multiconsult for Kystverket i Vannmiljø (miljømyndighetens fagsystem for registrering og analyse av tilstanden i vann).

Tur til Hammerfest

I sommer fikk alle som jobbet i Must Arktisk tur til Hammerfest. Vi fikk se på ulike prosjekter Multiconsult er og har vært involvert i, blant annet Hammerfest sykehus, Ren Havn Hammerfest, Leirvika og Melkøya. Disse befaringene ga oss et godt innblikk i kompetansen og bredden Multiconsult har i ulike prosjekter. Det sosiale aspektet ved turen var veldig bra, hvor man fikk bli bedre kjent med de andre sommerstudentene og vi fikk også møte lokalkjendisen Hvaldimir ?

Det har vært en utrolig spennende og lærerik sommer. Jeg anbefaler alle å søke sommerjobb!

 

Mvh.

Birgitte Fagerheim

  • Studerer til master i geologi ved UiT – Norges Arktiske Universitet
  • Uteksaminert vår 2019