Must Energi Vindkraft 2014

Lotte Løland | Fagområde: Energifysikk | Kontor: Steinkjer

MØTE MED MULTICONSULT

Som fjerdeårsstudent ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet, kjente Lotte godt til Multiconsult og deres sommerprosjekter.

– Multiconsult er en svært attraktiv bedrift blant studentene, og deres Must-sommerprosjekter er veldig populære. De er synlige, både på karrieredagen på skolen, og på aktuelle kurs og konferanser, forteller Lotte.

Lotte ble derfor svært glad da hun fikk tilbud om å delta på årets sommerprosjekt Must energi – vindkraft, i samarbeid med to jenter fra Energi og Miljø – Elkraft, ved NTNU.

SOMMERJOBB 2014

Sommerprosjektet var tredelt, og i rollen som konsulenter, skulle de tre studentene gi råd til både drift og utbygging av vindkraftverk i Finnmark.

– Det var litt skremmende i starten, da vi skjønte omfanget av oppgaven. Vi, som helt ferske i bransjen, skulle gi råd om avanserte problemstillinger, og det til erfarne folk, sier hun.

De første to ukene gikk derfor med til forberedelser og researcharbeid. Med en gang et spørsmål var besvart oppstod to nye, men med god hjelp fra imøtekommende kollegaer ved kontoret i Steinkjer, gikk læringskurven bratt oppover. De fikk så muligheten til å reise til Finnmark, der utbyggingen av Raggovidda vindkraftverk foregikk.

– Så langt nord hadde jeg aldri vært før, og det var en utrolig spennende og ikke minst lærerik uke. Vi fikk se hvordan utbyggingen foregår i praksis, og delta på både transporten og montasjen av vindmøllene. Det var gøy! Vi fikk også se midnattsol, samt prøvd ut diverse nordnorske spesialiteter, som torsketunge og reinsdyrkjøtt.

De er alle tre enige om at det var en innholdsrik sommer.

VEIEN VIDERE

– Ja, vi har lært kjempemasse og samtidig hatt det utrolig gøy underveis. Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg fikk i Multiconsult, og jeg fikk mersmak både på vindkraftbransjen og på selskapet. Selskapet har et svært godt arbeidsmiljø, med hyggelige, engasjerte og ikke minst kompetente kollegaer, avslutter Lotte.

Lotte er nå på femte året av utdannelsen, og den siste store utfordringen gjenstår før hun kan gå ut i arbeidslivet, nemlig masteroppgaven.

Erfaringer fra sommerjobb Lotte Løland 2014